biografie levensverhaal schrijven Cover editie 1De geschiedenis van het betaald voetbal in Zwolle

In 1977 vertrekt een groen-witte karavaan bussen en auto’s vanuit Zwolle naar Nijmegen. In totaal willen ruim 12.000 supporters de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Twente bijwonen. “Iedere keer als ik met de auto de Rijnbrug bij Arnhem oversteek, zie ik die lange stoet weer voor me, het was een sliert van wel 120 bussen”, vertelt oud-speler Klaas Drost. De bekerfinale gaat verloren, maar de supporters zijn toch apetrots op hun club. Ruim dertig jaar later knokt FC Zwolle met man en macht voor de terugkeer naar het hoogste niveau. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Het jaar 2010 is een mijlpaal voor het Zwolse voetbal. FC Zwolle bestaat twintig jaar en het is precies honderd jaar geleden dat voorganger PEC werd opgericht. Zwolsche Boys heeft onlangs zijn negentigste verjaardag gevierd. Desespereert nimmer gaat over de ups en downs van het Zwolse profvoetbal vanaf 1954. Vele coryfeeën vertellen over hun tijd in Zwolle, zoals Co Adriaanse, Ron Jans, Johan Derksen, Rinus Israël, Johnny Rep en natuurlijk Fritz Korbach. Ook echte Zwolse helden komen aan het woord, zoals Leo Koopman, Ben Hendriks, René IJzerman en Henk Timmer.

Desespereert Nimmer Kopen

 

 

Desespereert nimmer

Meer werk van Schotanus Schrijft

biografie levensverhaal schrijven rect2985biografie levensverhaal schrijven toenwasgeweldheelgewoonbiografie levensverhaal schrijven top100biografie levensverhaal schrijven beach