Levensverhalen

Er zijn veel goede redenen om jouw levensverhaal vast te leggen. Schotanus schrijft jouw verhaal boeiend op en maakt er een mooi boek van. Zodat je voor jezelf en jouw familie en vrienden een unieke herinnering bezit.

Ieder leven ziet er anders uit. De één reist de hele wereld over, de ander bouwt succesvol een bedrijf op, weer een ander doet decennialang belangeloos vrijwilligerswerk.

Wat je ook hebt meegemaakt, deed of doet, ieder leven is het vertellen waard. De mooiste manier om dat te doen is het vastleggen van dat leven in woord en beeld.

Onschatbare waarde

Er zijn allerlei goede redenen te bedenken om jouw levensverhaal te schrijven. Je kunt een persoonlijke of familiegeschiedenis op een unieke manier vastleggen voor je kinderen of kleinkinderen. Zo leren zij veel over hun achtergrond, waar ze vandaan komen. En dat is van onschatbare waarde.

Het kan ook helpen om een moeilijke periode in je leven een plek te geven. Het schrijven van een levensverhaal blijkt voor veel mensen therapeutisch te werken.

Het beschrijven van je eigen leven scherpt je ook bij het uitzetten van je verdere levensloop: wat heb ik gedaan, waar liggen mijn talenten, wat wil ik vernaderen en wat juist niet?

Herinnering

Ik zet jouw verhaal op een aansprekende en passende manier op papier. Ik zorg ervoor dat de verschillende gebeurtenissen het juiste gewicht krijgen, dat jouw persoonlijkheid tot zijn recht komt, kortom; dat jouw leven op een mooie en goede manier herinnerd zal worden.

Ik zorg ervoor dat jouw verhaal, eenmaal aan mij verteld, geïllustreerd en wel in boekvorm verschijnt. Lees hier meer over mijn werkwijze.

Zelf schrijven?

Misschien beschik je over een gouden pennetje of heb je andere redenen om jouw levensverhaal zelf op papier te zetten. Daarbij kan het zijn dat je graag op weg geholpen wordt, dat iemand professioneel meeleest, of zoek je iemand die op de spelling let. Schotanus schrijft niet alleen, hij helpt je ook graag op weg, schrijft en schrapt waar nodig en verzorgt de eindredactie.

Werkwijze en tarief

 Het maken van een levensverhaal is maatwerk. Je kunt jouw leven op verschillende manieren vastleggen: alleen tekst, een verhaal met foto’s, of juist veel foto’s met tekst ter toelichting.

Deze opties bespreek ik graag in een eerste gesprek dat we ter kennismaking voeren. Dan wordt ook duidelijk hoeveel er te vertellen valt: soms volstaat één interview, maar misschien is een serie interviews nodig.

Tijdens de kennismaking bespreken we ook hoe het boek eruit moet komen te zien. Je kunt kiezen voor een boek met harde of zachte kaft, voor verschillende typen papier en ook voor de opmaak van het boek (het ontwerp van tekst en de afbeeldingen in het boek) zijn er verschillende opties.

Prijs

Aan de hand van jouw persoonlijke wensen zal ik een prijs op maat voorleggen. Hierbij kun je uitgaan van de volgende tarieven, uitgaande van professionele opmaak en druk:

Boek 15 pagina’s, 10 exemplaren:

Full colour cover, tekst met plm. 10-15 (kleuren)foto’s, op basis van 1 interview van 2 uur

Prijs: 950,- euro

Boek 30 pagina’s, 10 exemplaren:

Full colour cover, tekst met plm. 10-15 (kleuren)foto’s, op basis van 2 interviews van 2 uur

Prijs: 1450,- euro

Boek 50 pagina’s, 10 exemplaren:

Full colour cover, tekst met plm. 15-15 kleurenfoto’s, op basis van 3 interviews van 2 uur

Prijs: 1950,- euro

*Deze bedragen zijn exclusief reiskosten en 21% btw

*De overeengekomen prijs wordt voor de helft voldaan bij overeenstemming over de offerte en voor de andere helft als het boek klaar is.

 

Jubileumboeken

Heeft uw bedrijf een jubileum te vieren, of er is een andere goede reden om stil te staan bij het heden, verleden en toekomst van uw bedrijf? Schotanus maakt in samenwerking met de Boekendame en het BoekenGilde (ontwerp en druk) fraaie jubileum- en gedenkboeken voor bedrijven en organisaties.

Bedrijfsgeschiedenis

Wij maken een boek waarin de geschiedenis van uw bedrijf op een aansprekende manier tot leven wordt gebracht. Met oog voor detail en waar mogelijk met humor. Met de eerdere historische boeken (link naar boeken) die ik schreef en die de Boekendame maakte, beschikken wij over de ervaring die daarvoor nodig is. Als jurist in het arbeids- en ondernemingsrecht én als journalist kom ik bovendien vaak bij werkgevers over de vloer, zodat ik een brede kijk heb op ondernemend Nederland.

Een rijk geïllustreerd, goed geschreven jubileumboek is een prachtig aandenken voor uw onderneming, uw personeel en uw relaties. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.