Schotanus schrijft voor organisaties

Of je nu de schrijver bent van een roman, een gedicht, of een beleidsplan: je wilt dat je werk gelezen wordt. Schotanus helpt organisaties hun teksten zo op te stellen, dat het een zo groot mogelijk publiek aanspreekt. Zonder afbreuk te doen aan de inhoud.

Iedereen die met communicatie te maken heeft, kan wel eens hulp gebruiken. Soms heb je de blik van een frisse buitenstaander nodig om los te komen van de taal van jouw vakgebied. Of je hebt iemand nodig om structuur aan te brengen om van een grote hoeveelheid informatie te structureren en tot een leesbaar geheel te smeden.

Doorlezen

Als jurist ben ik erin geschoold uit een grote hoeveelheid informatie de kern te halen. Als journalist heb ik mij erin bekwaamd deze informatie op een prettige, aansprekende manier op te schrijven. Zodat de lezer, of hij nu een persbericht voor zich heeft liggen of een lijvig jaarverslag, verder wil lezen.

Ervaring

Als jurist in het arbeids- en ondernemingsrecht én als journalist kwam en kom ik vaak bij werkgevers over de vloer, zodat ik een brede kijk heb op ondernemend Nederland. Ik schreef onder andere teksten voor Randstad Nederland en voor verscheidene topsportorganisaties. Zo schreef ik in opdracht van het topsportteam van NOC*NSF de Studie top 10, waarin het topsportbeleid van de sportkoepel is vastgelegd, en waarvan het eerste exemplaar door koning Willem Alexander in ontvangst werd genomen. Daarnaast schreef ik in opdracht van de KNVB het masterplan voor het Nederlands voetbal voor de komende jaren, Winnaars van Morgen.